joi, 6 ianuarie 2011

Birou modern

Biroul este una dintre cele mai complexe parti de mobilier pentru ca intr-un spatiu restrans trebuie sa indeplineasca mai multe functii ca: spatiu de depozitare adecvat, ergonomie, utilitate si loc unde sa ne gasim inspiratia, de asemenea trebuie sa fie elegant si sa capteze priviri de admiratie din partea celor care pasesc in incapere.

Birourile sunt de mai multe feluri, in functie de locul de amplasare avem :

Biroul de acasa, care este mai simplu si de multe ori trebuie sa ocupe un spatiu restrans sau chiar sa se integreze in living sau dormitor, sau chiar in balcon cum am vazut mai nou. Biroul de acasa are spatiu de depozitate restrans si de multe ori nu este suficient de confortabil din cauza spatiului unde este amplasat. Recomand mascarea unui birou in mobilierul de living, modele gasiti aici sau crearea unui spatiu care sa aibe mai multe functii, de exemplu bar si birou, sau chiar masa si birou.
De asemenea birou amplasat in dormitor poate fi cu dubla utilitate si anume sa avem o toaleta de machiaj si un birou in aceasi piesa de mobilier.
In cazul in care exista  incapere separata pentru birou, atunci putem amenaja un birou mare, ergonomic si putem creea chiar o zona de relaxare in acesi incapere prin amplasarea unei mici canapele cu o masuta cafea si de ce nu chiar un televizor.

Biroul de la servici trebuie sa fie foarte comod si frumos, fara risipa de spatiu si trebuie sa cuprinda mai mult spatiu de depozitare decat cel de acasa avand in vedere ca la servici exista mai multe lucruri de depozitat.
Este bine sa alegeti un birou care sa va reprezinte afacerea dar care sa va induca o stare de concentrare si relaxare in acelasi timp.
Birourile sobre/clasice sunt o alegere buna pentru persoanele care primesc foarte multi vizitatori si care trebuie sa impuna chiar si prin stilul camerei. Un birou sobru si inchis la culoare nu va da niciodata gres in a face o buna impresie oricui va calca pragul.
Pentru o atmosfera mai prietenoasa se poate opta pentru un birou mai vesel, cu mai multe linii asimetrice si culori vii.
In functie de necesitate se poate merge si pe o masuta care sa fie in continuarea biroului si la care sa se tina micile sedinte sau intalnirile oficiale.









Un comentariu: