miercuri, 9 mai 2012

Chiuvete din lemn

Ca o alternativa la raceala inoxului, granitului, compozitului sau sticlei, materiale din care sunt confectionate majoritatea chiuvetelor, exista chiuvetele din lemn, mult mai calde si cu iluzia unei parti a naturi chiar in baia noastra.
Desi folosesc lemn masiv, sunt mai ecologice decat restul materialor din care sunt confectionate in mod obisnuit chiuvetele.
Ceea ce este interesant la o chiuveta de lemn este ca se poate creea o baie mult mai intima, mai calda prin prezenta elementelor de lemn intr-o incapere saturata de gresie si faianta.
Pe langa chiuveta, se poate completa baia cu mobilier din lemn masiv, prin prezenta unor elemente ca: dulapio depozitate, etajere, capacul de la toaleta sau chiar bateria si dusul din imitatie de lemn masiv.
Cu un pic de insistenta se poate asocia cu un parchet foarte rezistent si lavabil sau tapet lichid pe pereti. Rezistenta la umiditatea este foarte buna, cu mica conditie sa nu transformam baia intr-o sauna la fiecare utilizare.
Un alt element important al chiuvetei din lemn este intretinerea. Este mult mai usor de curatat si intretinut decat o chiuveta din compozit si nici nu se depune usor calcarul.

8 comentarii:

 1. Sunt intr-adevar foarte interesante aceste stiluri de chiuvete!

  RăspundețiȘtergere
 2. Superbe chiuvete dar ma intreb cam cati ani au valabilitate...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @varice la cat de bine sunt tratate rezista destul de mult.

   Ștergere
 3. Superbe chiuvete, chiar ca sunt inedite. Nu prea ai sa vezi asa ceva...

  RăspundețiȘtergere
 4. NUmai la bogatasi cred ca vezi asemenea bijuterii de chiuvete. Imi plac foarte mult, ma intreb cam cat costa una?

  RăspundețiȘtergere
 5. Mi-ar prinde bine si mie o astfel de chiuveta in "luxosoasa" mea garsoniera...

  RăspundețiȘtergere
 6. Am o idee si eu am facut la fel si este originala si rustic 100% este drept ca nu se compara cu pozele de mai sus designul si finetea liniilor spune tot.
  Luati o copaie din lemn modelul sa fie cel ca a lu bunica in care face ea mereu cateceva bun, este drept ca acesta copaie are designul ei propiu si se vede ca naiba cu ciopliturile de topor pe ea dar sa stiti ca lemnul si coapie sunt la fel de dure si groase iar daca mai finisati voi cu jmilger fin si dati un bait sau lasati culoarea asa cum doriti si dupa dati cu lac iese de beleam dupa chemati pe cineva care se pricepe la montat bateria si alte module din ce trebuie la o chiuveta d-ati gaura in mijlocul copaii pt a se scurge apa pe acolo montati un blat sau picioare ce vreti voi imaginatie sa aveti si o sa aveti ceva original si de bun gust facut de mana voastra.

  RăspundețiȘtergere