miercuri, 13 aprilie 2011

Dormitor Feng Shui

Tinand cont ca dormitorul este spatiul in care ne petrecem practic cel mai mult timp, elementele Feng Shui au cel mai mare efect asupra noastra. Conform studiilor, in dormitor omul isi petrece o treime din viata, fie din necesitatea de a se odihni, sau pur si simplu din nevoia de a fi departe de problemele de serviciu, departe de tot ce i-ar pute incarca spiritul cu energie negativa.
Un dormitor ideal e un dormitor in care te simti cu adevarat relaxat. Conform studiilor, un dormitor in care te odihnesti cu adevarat e un dormitor in care exista o ordine bine definita. Daca in dormitor apare o dezordine voita sau nu, cum ar fi expunerea hainelor vederii sau obiecte imprastiate prin camera, in mod automat te vei simti lipsit de energie, odihna nemaifiind completa.
Elementele de baza Feng Shui ce ar trebui sa apara in dormitor sunt:
1 - Usa - Trebuie sa se deschida la un unghi de 90 grade.
2 - Elementul front (prima imagine) - specialistii Feng Shui spun ca prima imagine care ti se ofera in momentul in care intri intr-un dormitor este foarte importanta. Acest element ar trebui sa fie ori un tablou cu culori calme, sau o fotografie de pe noptiera, ceva care sa iti ofere un aer familiar, de liniste.
3 - Culoarea - Este foarte important sa se evite culorile stridente. In dormitor culorile recomandate sunt cele calde, pastelare.
4 - Pozitionarea patului - Este unul din cele mai importante principii Feng Shui referitoare la dormitor. Patul trebuie sa fie pozitionat astfel incat sa ai vedere directa catre usa.
0 comments:

Trimiteți un comentariu