duminică, 28 noiembrie 2010

Pat cu loc de depozitare

Nevoia de spatiu de depozitare, mai ales in cazul dormitoarelor mici, a ajuns asa de importanta incat nu mai sunt suficiente simplele sertare de la un pat. Prin sertare se putea utiliza maxim un sfert din spatiu total al patului.
O solutie prin care se poate utiliza total spatiu de sub pat, este somiera escamotabila, sau pistoane care sa ridice salteaua si placa care sustine salteaua, ca sa poata fi folosit la depozitare spatiul de sub pat. Practic, la orice model de pat se poate adauga un sistem pe pistoane care sa faca usor accesibil spatiul de dedesupt. Astfel catigam un spatiu generos in care putem depozita orice de la incataminte pana la plapuma sau perne.
Costurile unui asemenea sistem nu sunt ridicate, apoximativ 1000 ron si asta il face accesibil oricarui buget pentru amenajarea dormitorului. Dar daca totusi nu il considerati rentabil, puteti cere ca sub pat sa se faca o mica cutie si placa pe care sta salteaua sa poate fi indepartata. Nu este la fel de comod ca la pistoane, unde totul se face dintr-o miscare, dar din cand in cand poate fi utilizat spatiul de sub pat si vor fi depozitate lucruri care sunt mai rar folosite, gen: pantofi de ocazie, sau lucruri care se folosesc doar intr-un anumit sezon de exemplu vara se poate depozita plapuma si iarna incatamintea de vara.
Paturile cu loc de depozitare pot fi puse pe picioare mici si cu niste gaurele in lada, pot avea o aerisire la fel de buna ca a unui sifonier, asa ca nu trebuie sa va face-ti griji ca lucurile ar putea capata miros.




Mai jos este un pat fara pistoane care sa ridice salteaua, dar sub placile care sustin salteaua, are o lada in care se poate depozita. Placile nu au mai mult de cateva kilograme si pot fi ridicate de oricine fara un prea mare efort.

2 comentarii:

  1. Imi plac foarte mult aceste paturi cu loc de depozitare dedesubt.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt si foarte utile!
      Va ca si dumnevostra aveti niste somiere foarte interesante si nu lipsesc nici solutiile de rabatare.

      Ștergere