miercuri, 9 mai 2012

Chiuvete din lemn

Ca o alternativa la raceala inoxului, granitului, compozitului sau sticlei, materiale din care sunt confectionate majoritatea chiuvetelor, exista chiuvetele din lemn, mult mai calde si cu iluzia unei parti a naturi chiar in baia noastra.
Desi folosesc lemn masiv, sunt mai ecologice decat restul materialor din care sunt confectionate in mod obisnuit chiuvetele.
Ceea ce este interesant la o chiuveta de lemn este ca se poate creea o baie mult mai intima, mai calda prin prezenta elementelor de lemn intr-o incapere saturata de gresie si faianta.
Pe langa chiuveta, se poate completa baia cu mobilier din lemn masiv, prin prezenta unor elemente ca: dulapio depozitate, etajere, capacul de la toaleta sau chiar bateria si dusul din imitatie de lemn masiv.
Cu un pic de insistenta se poate asocia cu un parchet foarte rezistent si lavabil sau tapet lichid pe pereti. Rezistenta la umiditatea este foarte buna, cu mica conditie sa nu transformam baia intr-o sauna la fiecare utilizare.
Un alt element important al chiuvetei din lemn este intretinerea. Este mult mai usor de curatat si intretinut decat o chiuveta din compozit si nici nu se depune usor calcarul.