joi, 17 februarie 2011

Canapele extensibile

Oricat de mic ar fi spatiul in care locuim, intotdeauna se vor gasi solutii pentru a-l putea folosi la capacitate maxima.
Pentru dormitoare de dimensiuni mici, designerii au gasi o soluti pe cat de practica, pe atat de aspectuoasa.
Canapelele extensibile sunt o solutie rezonabila, ce nu va dezamagi niciodata. Saltelele sunt relaxante, iar sistemele de extindere sunt foarte rezistente.
Sub forma lor initiala de canapea sau coltar, acestea pot fi folosite de asemenea si pentru mobilarea unui living, sau o camera de oaspeti. Indiferent de ocazie, oaspetii se vor simti deosebit de bine, fie doar pentru o simpla vizita la o cafea, relaxati pe o canapea, fie intr-o vizita ce se prelungeste peste noapte, canapeaua putand fi transformata cu usurinta intr-un pat in care sa se relaxeze pana a doua zi.





marți, 15 februarie 2011

Paturi joase

Paturile joase sunt un trend aparut odata cu minimalismul in mobilier. Sunt importate din stilul de amenajare japonez. Coloristica a fost mult diversificata fata de stilul japonez de paturi joase.
Un pat jos este o economie mai mult vizuala de spatiu si este asociat cu cu un loc relaxant si mai aproape de pamant, intr-un cuvant- spiritualitatea are un rol important in alegerea unui pat cat mai mic ca inaltime.
Cel mai mare inconvenient la un pat jos este lipsa totala de spatiu de depozitare, asa ca nu este recomandat intr-o camera mica si fara posibilitatea de-a pune un dresing generos. Mai sunt persoane care pun diferite corpuri suspendate deasupra patului, dar nu este recomandat pentru ca se pierde total iluzia de spatiu generos si si va parea totul o improvizatie ieftina. Cel mult se pot pune 2-3 raftulete deschise care sa fie aranjate cu diverse obiecte de decor.
Paturile joase sunt o alegere buna pentru un ambient minimalist, modern care sa devina o oaza de relaxare si meditatie.




marți, 8 februarie 2011

PAL

Cel mai des material folosit in momentul de fata pentru productia de mobilier este palul.
Cuvantul PAL, ca definitie este prescurtarea de la "Placa Aglomerata din Lemn". Ca mod de obtinere a materialului, se folosesc aschii din lemn combinate cu clei,  presate si uscate la temperaturi ridicate. Astfel se obtine pal-ul hodrofugat, ce poate fi finisat cu ajutorul melaminei sau a furnirului.
Prin melaminare intelegem turnarea unei pelicule peste foaia de pal bruta, pelicula respectiva fiind defapt hartie , ce poate fi tiparita cu culoarea necesara, sau cu structura lemnului dorit, apoi se toarna melamina pentru intarirea peliculei de hartie si protejarea acesteia de mediul exterior.
Furnirul este obtinut din taierea dintr-un trunchi masiv de folii subtiri, intre 0,5 si 2 mm grosime. Aceste fasii sunt asezate pe placa de pal si lipite cu un adeziv. Structura fiind lemnoasa, este mai dificil de prelucrat fata de melamina, furnirul necesitand o slefuire in prealabil, colorare sau baituire.


sâmbătă, 5 februarie 2011

Cuier clasic

Un cuier este folosit de fiecare daca cand intram sau iesim din casa si asta se intampla cel putin de doua ori pe zi.
Important la un cuier este sa aiba cele 3 elemente de depozitare pe termen scurt. Unu este locul de agatat haine. Doi este locul de pus 2-3 perechi de incaltaminte. Trei este locul de aruncat o cheie, o geanta, o palarie, etc.
Cuierele clasice sunt mari si impunatoare prin prezenta sculpturilor sau prezenta culorilor de lemn tare. Un element comun la ele este prezenta unui loc unde sa te asezi cand te incalti, patofarul este gandit sa fie si un mic scaunel. Un alt element des intalnit la cuierele clasice este si prezenta unui loc pentru pus umbrela, ca si la cuierele pom.
Un cuier clasic este ideal pentru o amenajare in stil rustic. Pentru asta este necesar sa aveti un hol mare, bine luminat ca sa nu se aglomereze prin prezenta unei piese de mobilier robuste, cum este cuierul clasic. Pentru al pune in valoare, este indicat sa aveti peretele pe care este asezat, vopsit intr-o culoare constrastanta cu piesa de mobila.




joi, 3 februarie 2011

Mobilier de bar

Mobilierul de bar se impune prin formele deosebite, fie drepte sau curbate. In general pozitionarea acestuia este langa un perete, care sa permita construirea unei structuri speciale pentru depozitare si expunere. Ca si structura, mobilierul de bar are o inaltime intre 1 m si 1.3 m pentru a permite un acces optim clientului la serviciile barmanului, iar structura partii superioare este mai lata fata de cea inferioara in vederea crearii unui spatiu confortabil clientului printr-o pozitionare relaxanta a picioarelor.
In noile tendinte de design, mobilierul de bar poate fi implementat cu usurinta in livingurile tip american, ce imbina spatiul de living cu bucataria intr-o armonie perfecta.




Paturi suspendate

Nu sunt integral suspendate, dar dau impresia ca sfideaza gravitatia.
E o idee interesanta si cred ca  e o senzatie placuta sa dormi la "inaltime".
Paturile au destule puncte de sprijin si sub nici o forma nu au o rezistenta scazuta. Totul este bine calculat si nici macar nu se misca mai mult decat un pat obisnuit.
Un asemenea pat poate defini cu brio o amenajare atipica a unui dormitor si elementul originalitate va fi la loc de cinste.
Livingurile si bucatariile sunt de mult suspendate integral, asa ca era de asteptat ca si paturile sa urmeze tendinta.




miercuri, 2 februarie 2011

Cuier pom clasic

Cuierele pom sunt primele tipuri de cuiere aparute. Ele serveau pentru agatarea unei haine, a palariei si asezarea nelipsitei umbrele langa el.
Tot timpul asezate langa usa de intrare, erau prima piesa de mobilier vazuta de musafiri, asa ca trebuia sa arate bine pentru a face o impresie cat mai buna.
Cuierele pom clasice sunt caracterizate prin culori inchise, constructie masiva si elemente cat mai incarcate.
Cel mai adesea erau facute din lemn masiv sau fier forjat.
Desi au disparut de mult de pe lista optiunilor in amenajrile interioare, cuierele pom clasice inca pot da o nota distincta unui hol.