duminică, 30 ianuarie 2011

Comoda TV

Comoda TV este o piesa de mobilier care apare atunci cand nu este loc de un living in care sa fie integrat si televizorul, cand televizorul este in alt loc fata de mobilierul de living, sau cand un living modern, deschis, este inlocuit cu un mobilier predominat pentru depozitarea cartilor . Comoda TV este foarte des folosita si in dormitor, atunci cand nu se vrea o plasma prinsa pe perete.
Comoda TV a cunoscut multe adaptari drastice datorita avansului tehnologic. Daca acum cativa zeci de ani era doar un loc pentru pus televizorul, acum pe langa televizor avem si dvd, sistem de boxe, receiver. Si toate trebuie frumos integrate in comoda.
De cele mai multe ori producatori de sisteme vin cu propriile propuneri pentru comoda tv.
Dificil la o comoda TV este ca intr-o piesa mica trebuie integrate mai multe electronice, dar trebuie sa arate si foarte frumos si modern in acelasi timp. Ce-i drept, de cele mai multe ori comoda nici nu este observata intre atatea  electronice, dar asta nu este o scuza sa facem rabat la calitatea si aspectul comodei.
Foarte important la o comoda este sa tineti cont de amalgamul de cablaraie care trebuie ascuns in spatele comodei. De cele mai multe comoda este plina de gauri prin care trec cablurile, dar acestea trebuie cat mai bine ascunse.
Puteti opta pentru o comoda cu role, pentru a plimba usor, la nevoie, televizorul dintr-un loc in altu fara ai scoate toate firele, sau pute-ti opta pentru o comoda fixa.
Comoda TV poate fi facuta din orice material ca si restul mobilierului de la sticla, plastic, pana la pal si mdf, asa ca poate fi usor integrata in orice ambient.





miercuri, 26 ianuarie 2011

Pat balansoar

Fiecare are stilul sau de a-si gasi starea de relaxare. Ca piese de mobilier patul si balansoar sunt doua dintre cele mai importante piese care induc starea de relaxare toatala, asa ca de ce sa nu le combinam intr-o singura piesa de mobila. Si uite asa au aparut paturile in care poti sta instins dar sa te si balansezi. Nu stiu cum se poate face asta, dar nici nu am probat un pat de gen.
Principiul este simplu, asa ca daca va doriti un pat de gen, se poate realiza destul de usor, la comanda.




marți, 25 ianuarie 2011

Camere matrimoniale

Orice cuplu, are nevoie de propria intimitate. O legatura proaspat formata se bazeaza pe romantism, cuvinte dulci, clipe petrecute impreuna.
Designerii au oferit diverse solutii pentru a crea o atmosfera cat mai intima proaspetelor cupluri. Lumina obscura, patul dublu, culorile calde, sunt doar exemple de elemente implementate intr-o camera matrimoniala.
Camerele matrimoniale ofera deconectarea cuplului de grijile de zi cu zi, prin design creandu-se un spatiu linistit, cu tendinte romantice, ce sa faciliteze atat comunicarea, cat si apropierea partenerilor din punct de vedere sentimental. 




vineri, 21 ianuarie 2011

mobilier pentru yacht

Asa cum pe uscat, design-ul mobilierului are un cuvant greu de spus in calitatea vietii pe care o aveti, la fel se intampla si pe mare.
Chiar daca in comparatie cu mobilierul ce il implementati in casa dumneavoastra, pe mare sunt necesare sisteme de siguranta mai bine definite, asta nu a impiedicat designe-rii sa gaseasca solutii ce sa combine utilul cu placutul. Spatiile mai inguste decat camerele unui apartament obisnuit sunt folosite la capacitate maxima, mobilierul avand implementate in spatele design-ului vizual, spatii de depozitare incapatoare, si loc suficient sa va simtiti in largul dumneavoastra.
De asemenea, exista si categoria yachturilor de lux, unde veti avea surpriza unor camere mult mai incapatoare decat cele cu care ati fost obisnuiti in casele dumneavoastra, spatiile fiind mult mai luminoase iar solutiile de design oferite, pur si simplu uimitoare.





miercuri, 19 ianuarie 2011

Paturi atipice

Starea de relaxare se obtine in moduri diferite de la persoana la persoana si cum patul este un generator de relaxare, si el trebuie adaptat fiecarei persoane.
Mai toti folosim paturi obisnuite, care trebuie sa indeplineasca, maxim 2-3 cerinte si anume sa fie frumos, relxant si sa se potriveasca in camera.
Unele persoane au dus ideea de pat mult mai departe si au incercat sa-l personalizeze intru totul. Avem persoane care prefera baldachinul pentru a da un aer exotic patului, persoane care prefera patul rotund, persoane care prefera un pat practic si avem persoane pe care nici un pat existent pe piata nu ii caracterizeaza, asa ca au nevoie de un pat facut special pentru ei.
Nu este o exagerare ci mai degraba o atentie deosebita la fiecare lucru care ne inconjoara. Uni preferam sa nu ne batem capu cu toate detaliile, alti preferam sa facem totul dupa bunul plac. Cei din urma au reusit sa scoata asemenea paturi atipice. Unele frumoase, altele exagerate, dar toate atipice.




marți, 18 ianuarie 2011

Biblioteci cu design deosebit

Indiferent de tendinta, clasica sau moderna, biblioteca are un rol bine definit. Este spatiul dumneavoastra in care o gura de cafea are o aroma mai intensa, o conversatie devine mai interesanta, gandurile asternute pe hartie curg mai lin. Este spatiul dumneavoastra de relaxare, si ca atare are nevoie de un design in concordanta cu necesitatile dumneaovastra.
Elementul principal al unei camere de biblioteca este spatiul de depozitare al cartilor. In general, se folosesc spatii deschise, de expunere, astfel incat accesul la acestea sa fie usor, si in acelasi timp sa permita aerului sa circule printre acestea, deoarece hartia are nevoie de o aerisire buna pentru a-si pastra calitatile. Pe baza acestor criterii, designerii cauta in permanenta solutii pentru a forma un corp cat mai interesant din punct de vedere estetic, in conformitate cu nevoile unei game largi de clienti, cat si o rezistenta bine definita.
Iata cateva modele, ce abordeaza un stil clasic prin impozanta structurii, si de asemenea cateva modele in stil modern, caracterizate prin corpuri simple, aerisite.




duminică, 16 ianuarie 2011

Cateva ideei interesante de mobila

Am vazut filmuletul asta pe youtube si mi-au placut foarte mult unele ideei. Sunt piese de mobila care va pot optimiza mult mai bine un spatiu mic.
Cu toti incercam sa castigam cat mai mult spatiu dar in acelasi timp sa ne putem desfasura toate activitatile confortabil. Unele ideei din filmulet pot fi solutia vostra.
O mobila multifunctionala pote fi frumoasa fara a face deloc rabat la calitate si utilitate.
Inainte de a umple camera cu diferite piese de mobila, ganditi-va ca poate exista doar o piesa care sa indeplineasca toate sau macar o parte din functiile de care aveti nevoie, astfel castigand spatiu pentru altceva.
Nu cred ca sunt prea multi producatori de mobila in Romania care sa faca piesele din filmulet, dar macar ceva apropiat se poate creea.




Insula de bucatarie cu loc de luat masa

Insula de bucatarie este o solutie excelenta pentru a mai castiga spatiu de lucru si depozitare in bucatarie. Avantajul insulei este ca poate ocupa zona centrala a bucatarie si poate fi folosita din orice parte a incaperi. In loc sa ocupam locul cu o masa, mai bine folosim o insula, datorita utilitati multiple.
Ca sa fie si loc de masa, avem posibilitatea sa folosim o insula cu 2-3 spatii de depozitare, cu loc de gatit sau preparat mancarea si cu loc de luat masa. Cand nu se serveste masa, zona respectiva poate fi folosita pentru orice alta activitate din bucatarie.
Insula de bucatarie cu masa se poate incadra si in spatii mici, tine doar de imaginatie sa o adaptam nevoilor si spatiului.
Una dintre cele mai importante caracteristici ale insulei, este utilitatea. Poate sa rezolve nevoia de depozitare si nevoia de spatiu de lucru intr-o bucatarie mica, sau sufocata de diverse utilitati.
Daca aveti in plan o insula de bucatarie cu loc de luat masa, trebuie sa aveti in vedere sa ramana suficient spatiu de manevra pe toate partile si de asemenea spatiu sa puteti pune scaune in dreptul mesei.
Insula se construieste din aceleasi materiale ca si bucataria, asa ca nu va da nici o nota disconcordanta cu restul mobilierului si se va incadra in ambient exact ca o continuare a bucatariei.
Un alt avantaj al insulei este ca se poate muta in caz de nevoie de mai mult spatiu. Oricand poate fi pusa intr-un colt pentru a elibera centrul bucatariei.
Mai jos sunt cateva modele de insule de bucatarie cu loc de masa. Oricare dintre ele se pot realiza la comanda in Romania, tine doar de imaginatia producatorului sa va ofere ceea ce doriti.




joi, 13 ianuarie 2011

Paturi tapitate

Traim intr-o lume moderna, in care totul se invarte in jurul confortului.
O solutie a designerilor este patul tapitat. Prin formele extraordinare ce i se pot implementa, acesta nu numai ca iti va face somnul mult mai linistit, dar iti va oferi si un design deosebit dormitorului.
Combinatia de piele (naturala sau artificiala) cu tapiteriile din stofa, ii confera patului o eleganta aparte, ducand la ideea de lux.
Cadrul metalic ce sustine salteaua ii ofera rezistenta, s
i de asemenea pot fi folosite cadre metalice speciale pentru a transforma interiorul patului intr-un adevarat spatiu de depozitare, astfel incat puteti aerisi camera prin eliminarea anumitor piese de mobilier indispensabile in mod normal.







Masa biliard si masa dining in aceasi piesa de mobilier

Nu este un concept nou, dar este un concept care imi place foarte mult.
Acum servesti masa cu prieteni si dupa pute-ti trece la o partida de biliard fara a iesi din casa.
Masa cu dubla utilitate este o solutie pentru pasionati de biliard care nu au loc pentru o masa de biliard dar au loc pentru o masa de dining.
Transformarea ei din masa de biliard in masa de dining este destul de simpla si nu necesita nici o unealta, nici macar o simpla surubelnita.
Masa se executa pe foarte multe decoruri si finisaje asa ca se poate incadra in orice tip de amenajare si se poate asocia cu orice culoare are mobilierul existent in incapere.
De ce sa nu-ti aduci pasiunea la tine in casa cand totul este atat de simplus si comod.


miercuri, 12 ianuarie 2011

Baldachin modern

Cum am mai spus si la postul despre baldachinul clasic, Baldachinul creeaza o atmosfera exotica si plina de romantism. O lume parca rupta din povestile de demult cu printi si printese.
Baldachinurile moderne sunt creeate din dorinta de-a avea o parte din farmecul unui pat somptuos, dar intr-o amnajare moderna. Sunt caracterizate prin linii simple, finute si prezenta materialelor noi, folosite in industria mobilei.
Perdelele baldachinelor moderne sunt mult mai vaporoase, mai transparente si asezate mai aerisit.




marți, 11 ianuarie 2011

Piese de mobila cu acvariu

Nu este o noutate dar imi plac in mod deosebit asa ca am zis ca ar trebui sa pun si aici cateva modele de mobila care au acvariu.
Acvariile sunt prezente in tot mai multe case, asa ca de ce nu sa fie direct integrate si in mobilier, astfel se imbina ultilul cu placutul.
Exista birouri cu acvariu, masa de dining cu acvariu, masa de cafea cu acvariu, chiuveta cu acvariu, receptie cu acvariu si multe alte piese de mobila.
 Este o metoda nonconformista de a-ti arata pasiunea fata de frumos dar si fata de lucrurile inedite.
Acvariu da o nota exotica si jocul pestisorilor poate fi o sursa de inspiratie si relaxare, atunci cand suntem in pana de ideei.




luni, 10 ianuarie 2011

Showroom-uri

Calitatea mobilierului nu mai este de ajuns, e nevoie si de un design pe masura. Scopul showroom-ului e axat pe expunerea atat stilului de mobilier creat de un anume producator, cat si calitatea pe care o implementeaza in productie.
Este deja un element vital pentru un producator, pentru ca spatiul de prezentare e una din cerintele de baza ale clientului. Acesta nu se mai multumeste cu o idee desenata, un aspect interesant transpus doar pe o bucata de hartie. Clientul are nevoie sa vada un produs finit, ceva ce poate sa studieze, sa poata crea un clasament al propriilor optiuni din totalul de producatori consultati, si sa il aleaga pe cel ce ii acopera nevoile in cea mai mare masura.

Showroom-ul e compus din trei elemente ce ii ofera greutatea in ochii clientului : spatiul disponibil, gama de mobilier expusa si design-ul.

Spatiul ofera clientului incredere in forta producatorului pe piata.
Cu cat gama de mobilier e mai vasta, cu atat e mai probabil ca un client sa fie atras. Clientul va putea analiza exact tipul de mobilier ce il intereseaza, ceea ce ii va spori increderea in producator.
Design-ul e cel mai important element ce compune un showroom. Acesta poate poate umbri celelalte doua elemente, sau le poate amplifica.
Daca producatorul dispune de un spatiu mic pentru prezentare, dar acesta e inzestrat cu un design complex, dimensiunea spatiului isi vor pierde din greutate, clientul fiind orientat catre alte aspecte ale acestuia. Si evident, si invers. Oricat de mare ar fi spatiul, daca design-ul este slab, clientul nu va fi impresionat.

Baldachin Clasic

Baldachinul este o dorinta a oricarui cuplu sau a oricarei persoane care doreste un plus de eleganta si romantism in dormitor.
Baldachinul poate schimba complet fata unui dormitor prin simpla prezenta a perdelelor acelea vaporoase care da locului de dormit o doza placuta de mister. Parca toata camera este o lume de poveste, o poveste plina de romantism, o poveste exotica si plina de lucururi frumoase.
Baldachinul este considerat a fi un revitalizator al romantismului si placerii de a sta la "povesti" in pat.
Daldachinul este piesa care scoate din banal, monoton un decor. Dormitorul trebuie sa fie o oaza de odihna si romantism si badachinul poate fi cel care sa creeze asta.
Baldachinul clasic este ceea ce vedem prin pezele din cartile cu povesti, prin filmele clasice, prin revistele care promoveaza un ambient rustic. Baldachinul clasic este caracterizat prin prezenta lemnului masiv, cu multe motive sculptate si prin perdele mari, pline de flori sau desene viu colorate.
Baldachinul clasic este masiv si din cauza asta nu poate fi pus intr-un dormitor mic, este nevoie de un spatiu generos ca sa poata sa arate bine si sa dea personalitate camerei.